קדירת אונטריב קוביות עם ירקות שורש

זמן הכנה: 2 שעות ו-30 דקות
  • 6 מנות
  • חומר גלם: אונטריב קוביות
אופן ההכנה

אם אתם מחפשים תבשיל חורפי, ביתי ומנחם שמתבשל לאט וממלא את הבית בריחות של בית — קדירת האונטריב הזו תכבוש את הלב והבטן. מושלם לשישי בערב, חגים או סתם כשמתחשק אוכל של אמא.

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר אונטריב חתוך לקוביות
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים גס
  • 10 תפוחי אדמה קטנים או 4 בינוניים חתוכים גס
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות קמח (לא חובה – להסמכה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים / ציר בקר
  • 3 כפות שמן (לטיגון)
  • 2 ענפי טימין או רוזמרין (אופציונלי)

אופן ההכנה:

השחמת הבשר:

  • לחמם סיר רחב עם שמן.
  • לטגן את קוביות הבשר מכל הצדדים עד להשחמה. להוציא לקערה בצד.

טיגון בסיס הירקות:

  • באותו סיר, לטגן את הבצל עד שקיפות.
  • להוסיף שום, רסק עגבניות, פפריקה וכמון – לערבב היטב 2 דקות.

חיבור כל המרכיבים:

  • להחזיר את הבשר לסיר, להוסיף גזר ותפוחי אדמה.
  • לתבל במלח ופלפל.
  • להוסיף מים/ציר עד לכיסוי הבשר והירקות.
  • להוסיף טימין/רוזמרין.

בישול:

  • להביא לרתיחה, לכסות ולהנמיך לאש נמוכה.
  • לבשל 2–2.5 שעות עד שהבשר רך מאוד.
  • אפשר להסמיך עם כף קמח מעורבבת בכף מים קרים ולערבב פנימה.

הגשה:

  • להגיש חם עם הירקות והרוטב מעל

מוצרים מהמתכון

Array ( [17300-17302-egvdoqvswx] => Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => %d7%a7%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%aa ) [key] => 17300-17302-egvdoqvswx [product_id] => 17300 [variation_id] => 17302 [quantity] => 0 [unit_weight] => 1.2 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 1 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 1.2 ) )
Array ( [attributes] => Array ( [pa_צורת-חיתוך] => %d7%a7%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%aa ) [key] => 17300-17302-egvdoqvswx [product_id] => 17300 [variation_id] => 17302 [quantity] => 0 [unit_weight] => 1.2 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 1 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 1.2 ) Array ( [type] => variable )