סוכריות שוקיים עוף ברוטב מתקתק

זמן הכנה: 1 שעות
  • 5 מנות
  • חומר גלם: שוקיים עוף (עם עצם)
אופן ההכנה

רוצים מנה שתשאיר רושם? סוכריות השוקיים האלו הן לא רק יפות – הן גם טעימות להפליא, עם רוטב מתקתק וציפוי קריספי מבחוץ. מתאימות לארוחת ערב חגיגית, לילדים, או להגשה באירוח ביתי.

חובה לקלף את העור והשאריות מהחלק העליון של העצם כדי לחשוף אותה – לקבלת מראה "סוכריה" נקי ומעוצב.
מומלץ להשתמש בסכין חד ולחתוך את הגיד סביב העצם ולאחר מכן לדחוף את הבשר כלפי מטה.

 

מצרכים:

  • 10 שוקיים עוף (קטנים או בינוניים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש / סילאן
  • 1 כף רוטב ברביקיו
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הכנת השוקיים:

  • לנקות היטב כל שוק – להסיר עור מהחלק העליון ולדחוף את הבשר כלפי מטה ליצירת צורת "סוכריה".

הכנת המרינדה:

  • לערבב בקערה: דבש/סילאן, רוטב ברביקיו, שום, פפריקה, שמן ותיבול.

שילוב והשרייה:

  • לשים את השוקיים בקערה עם הרוטב, לערבב היטב.
  • להשרות לפחות 30 דקות (או 3 שעות במקרר אם אפשר).

אפייה:

  • לחמם תנור ל־190°C.
  • להניח את השוקיים בתבנית על נייר אפייה.
  • לאפות 30–40 דקות עד שהן שחומות ועסיסיות.
  • אפשר להפוך באמצע ו/או למרוח שוב מהמרינדה.

הגשה:

  • להגיש חם עם רוטב נוסף בצד

 

מוצרים מהמתכון

Array ( [17508-0-vvsibzcgsx] => Array ( [key] => 17508-0-vvsibzcgsx [product_id] => 17508 [variation_id] => 0 [quantity] => 13 [unit_weight] => 1.3 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 10 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 1.3 ) )
Array ( [key] => 17508-0-vvsibzcgsx [product_id] => 17508 [variation_id] => 0 [quantity] => 13 [unit_weight] => 1.3 [chosen_quantity_unit] => unit [ocwsu_unit] => unit [ocwsu_quantity_in_units] => 10 [ocwsu_quantity_in_weight_units] => [ocwsu_unit_weight] => 1.3 ) Array ( [type] => simple )